Niedawno na facebook’u wspomniałam Wam o mojej współpracy z magazynem E!stilo. Już niedługo w E!stilo pojawią się przepisy na pyszne, wegańskie dania mojego autorstwa.
Ale to nie wszytsko! Przygotowaliśmy również konkurs, w którym nagrodą jest półroczna prenumerata tego magazynu!
Co zrobić, aby wygrać?
Jeśli zaglądacie regularnie na mojego bloga, to pewnie zauważyliście, że uwielbiam pesto. Znaleźć możecie już całkiem sporo wariacji na jego temat na readeat.pl – z rzeżuchy, z suszonych pomidorów, z rukoli czy marchewkowej naci.
Najbardziej tradycyjną i najstarszą wersją jest pesto genovese. Jak każda potrawa, z czasem ewoluowała i zmieniała się. We Francji czy na Sycylii pojawiły się lokalne modyfikacje wersji z Genui. Obecnie mamy mnóstwo rodzajów pesto, ale tych o tradycyjnych składach jest tylko kilka. Moje pytanie będzie dotyczyć właśnie tych klasycznych odmian.
Wymień 3 znane, klasyczne rodzaje pesto
Odpowiedź na to pytanie znajdziecie w jednym z moich postów o pesto.
Odpowiedzi na pytanie przesyłajcie na kontakt@readeat.pl.
Termin: 31.07.2014
Sposród prawidłowych odpowiedzi wylosuję zwyciężczynię/zwycięzcę!
WYNIKI!
Spośród prawidłowych odpowiedzi drogą losowania została wyłoniona zwyciężczyni:
Anna M.
Do Anny właśnie idzie gratulacyjny mail!
Odpowiedź na zagadkę możnabyło znaleć w tym poście
Klasyczne wersje pesto to:
- genovese
- pistou (z Prowansji)
- alla siciliana czyli inaczej pesto rosso
- alla callabrese czyli z papryki