W koktajlach najbardziej lubię to, że w zasadzie czego się do nich nie doda, zawsze wychodzą pyszne. Jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia. No i zawartość kuchennych półek.
Wczoraj zupełnie przypadkiem pomieszaliśmy się ze sobą mleko ryżowe, banany i kilka rodzajów superfoods. Efekt był na tyle dobry, że dziś rano postanowiłam go powtórzyć. Koktajl z superfoods jest lekki, delikatnie słodki (dzięki surowemu kakao) i ma mnóstwo białka (maca, białko konopne).
Tak więc, zamiast przepisu na warzywnego grilla czy piknikową kanapkę, zostawiam Was na ten długi? weekend z przepisem na baaardzo zdrowy i do tego pyszny napój! Ja pakuję czytnik, kilka gazet i uciekam na dwa dni na wieś. Liczę na choć trochę słońca, żeby móc poczytać w ogrodzie. Tylko jeszcze nie wiem co, pomóżcie i polećcie jakąś ciekawą lekturę!
Koktajl z superfoods
Składniki:
2-3 porcje
2 szklanki mleka roślinnego
3 banany
½ szklanki płatków owsianych
1 łyżka macy
1 łyżka sproszkowanego białka konopnego
2 łyżki surowego kakao
jagody goij
Blendujemy wszystkie składniki, oprócz jagód. Podajemy posypane jagodami goij, innymi suszonymi owocami lub pokruszonymi orzechami.
Smacznego!